dinsdag, 22 januari, 2019

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0073_0----------
  •   
Nieuwe software versies van COPA-DATA

zenon 7.60 150px

 

On the road to the smart factory with zenon...

 

Met de nieuwe versies van haar softwaresystemen, zenon 7.60 en zenon Analyzer 3.10 presenteert COPA-DATA aanvullende mijlpalen voor het ergonomisch werken van project ingenieurs en operators in  producerende bedrijven en de energiesector.

 New features in zenon 7.60:

COPA DATA at Hannover Messe KHS showcase 100pxVolledig traceable processen
Een belangrijke nieuwe functie is de zenon Process Recorder module. Deze registreert volledig individueel definieerbare processen en biedt deze op aanvraag aan op een later tijdstip. Afgelopen processen kunnen worden afgespeeld, doorgestuurd, of stap voor stap worden teruggedraaid, of gestopt, zo vaak als u wilt. De bevindingen die zijn opgedaan met betrekking tot de mogelijke oorzaken van fouten kunnen worden gebruikt voor verbetering van effectiviteit en kwaliteit. De zenon Process Recorder is niet alleen geschikt voor producerende bedrijven zoals deze actief zijn in de food- & beverage of farmaceutische bedrijven; maar voornamelijk voor bedrijven actief op de energiemarkt. De verbeterde traceerbaarheid van processen in elektriciteits netwerken van substations ondersteunen netbeheerders bij het handhaven van de betrouwbaarheid van kritieke infrastructuur.

COPA DATA at Hannover Messe KHS showcase 100px

Gebundelde individuele informatie op een gestructureerde manier
Met de nieuwe Context List screen type biedt zenon verbeterde ondersteuning voor gebruikers bij het structureren van handmatig ingevoerde gegevens en informatie. Input van verschillende gebruikers kan worden geharmoniseerd met de nieuwe context, met name nuttig zijn voor de analyse alarmen. Uniform, vooraf gedefinieerde beschrijvingen zorgen dat alarm-oorzaken regelmatig worden geëvalueerd – met zenon Analyzer bijvoorbeeld – en kunnen worden gebruikt voor kwaliteitsmanagement.

Snelle localisering van statussen en errors
COPA DATA at Hannover Messe KHS showcase 100pxProject ingenieurs kunnen eenvoudig 3D-modellen in een visualisatie-project met de nieuwe 3D Tool in zenon integreren. De driedimensionale weergave van productiemachines verhoogt de gebruiksvriendelijkheid voor gebruikers en bevordert het intuïtieve werken. In het model kunnen variabelen die de detailschermen in een deel van de machine oproepen worden gekoppeld of aangemaakt. Dit maakt het mogelijk om bepaalde statussen in de machine sneller te localiseren.

Zenon 7.60 biedt ook een nieuwe mogelijkheid om data te combineren vanuit de geoinformation systemen (GIS) en de zenon visualisatie. Gebruikers kunnen met de GIS editor en GIS control, elektriciteitsnetten in de zenon visualiseren in geografisch mapping materiaal. Huidige statussen, zoals alarmen, worden rechtstreeks op de kaart getoond. Gebruikers kunnen op deze manier nauwkeuriger bepaalde statussen en events lokaliseren en alarmen efficiënter verwerken.

De impedance-based fault locating is ook nieuw in zenon. Deze functionaliteit speelt een vitale rol in de automatisering van energy. Met behulp van impedantie meting (wisselstroom weerstand) is het mogelijk om fouten in het grid met grote precisie te lokaliseren. De medewerkers van energiebedrijven kunnen dus snel en precies reageren waardoor aanzienlijk minder stroomuitval plaats vindt.

COPA DATA at Hannover Messe KHS showcase 100pxEfficiente planning, documentatie en analyse
Het nieuwe zenon Shift Management integreert personeelsplanning in de productieomgeving. De shift calendar helpt de planning en de documentatie van op shift gebaseerde productieprocessen. Shift-afhankelijke productie analyses kunnen nu worden uitgevoerd in zenon Analyzer. Shift management is geïntegreerd in de zenon Message Control module, waardoor een efficiënte communicatie keten worden gebouwd in het geval van een probleem, zodat enkel de verantwoordelijken van de respectievelijke shift in kennis worden gesteld.

Easy add-in integratie
Softwaregebruikers die de performance van zenon willen wijzigen of uitbreiden met hun zelf ontwikkelde functies – Add-Ins – kunnen het programmeringsplatform Microsoft Visual Studio in zenon 7.60 hiervoor gebruiken. Individuele, op code-gebaseerde ontwikkeling voor de zenon Editor en zenon Runtime kan op een eenvoudige en professionele manier worden geïntegreerd. Dit breidt ook een range aan mogelijkheden voor geautomatiseerde engineering.

Nieuw features in zenon Analyzer 3.10:

COPA DATA at Hannover Messe KHS showcase 100pxzenon 7.60 150pxErgonomische Rapportage Configuratie
De gebruikersinterface van zenon Analyzer Management Studio (ZAMS) is volledig vernieuwd. Naast de gebruiksvriendelijke lintmenu is de aanmaak van rapporten in zenon Analyzer 3.10 nu zelfs meer intuïtief en flexibel. De persoon die het rapport maakt wordt door de software door de configuratie heengeloodst. Ontwerpen van rapporten kunnen vrij worden samengesteld naar gebruikers behoeften. Verschillende rapporten kunnen worden gecombineerd op een overzicht. Gebruikers hebben in één oogopslag alle belangrijke figuren, tabellen en grafieken tot hun beschikking.

Verhoogde beschikbaarheid apparatuur
In zenon 7.60, is Context List schermtype geïmplementeerd, die het mogelijk om alarm oorzaken op een uniforme wijze te structureren. De alarm oorzaken kunnen in detail worden geëvalueerd in zenon Analyzer, wat bijdraagt aan betere kwaliteitszorg. Gebaseerd op de bevindingen ten aanzien van terugkerende fouten en de oorzaken daarvan, kunnen gebruikers op een meer gerichte manier handelen, bronnen van fouten beperken en apparatuur beschikbaarheid verhogen.

zenon Analyzer 3.10 Plant Analyses reportFlexible benchmarking
In de nieuwe softwareversie kunnen vergelijkende rapporten eenvoudig en individueel worden gemaakt overeenkomstig de behoeften van de gebruiker. Perioden, partijen of verschuivingen kunnen dus flexibel met elkaar worden vergeleken; als voorbeeld kunnen werkelijke waarden worden vergeleken met de "perfecte" waarden uit het verleden. Op basis van deze data-analyse, kunnen processen worden geoptimaliseerd en kosten worden bespaard.

Internationale samenwerking en communicatie
Labels en beschrijvingen in het verslag kunnen nu gemakkelijk worden vertaald in de language table. Vooraf ingegeven entries kunnen naar wens worden gewijzigd of verbeterd. Voor het vertaalproces, kan de lijst worden overgedragen aan een vertaler met behulp van een XML-export en opnieuw worden geïmporteerd door middel van een XML-import.

 

sigmatek60prc                zenon60prc                kontron60pr                 keba60prc                sinadrives60prc                     kollmorgen60prc

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

facebook linkedin twitter youtube   teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring