vrijdag, 01 maart, 2024

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0095_2----------
  •   

Safety functie blokken voor workspace monitoring

safety function blocks 400px

Naarmate de synergie tussen mens en robot zich verder uitbreidt, is het waarborgen van een veilige werkomgeving van het grootste belang.

In de LASAL SAFETY Designer van SIGMATEK bieden twee nieuwe functieblokken, in combinatie met MDD 2000 servo aandrijvingen, de Safety CPU SCP 211 en de veiligheidsfuncties SLS (Safely Limited Speed) en SP (Safe Position) op maat gemaakte werkplekbewaking voor alle seriële kinematica: "Denavit-Hartenberg (DH) Transformation" en "Collision Detection". De gebruiker hoeft alleen de juiste parameters in te stellen om deze functies in zijn project te kunnen gebruiken.

DH Transformatie
 
Het DH Transformation-blok transformeert een ruimtelijk coördinatensysteem bij de ingang in een ruimtelijk coördinatensysteem bij de output. Een meerassige robotarm kan worden gerealiseerd door deze module meerdere keren te gebruiken. Het locatie coördinatensysteem aan de uitgang van deze keten vertegenwoordigt het TCP (Tool Center Point) van de robot.
 
Collision Detection
 
Het functieblok Collision Detection is ontwikkeld om een botsing tussen het Tool Center Point (TCP) van een robot en andere objecten te detecteren. De werkruimte wordt gedefinieerd door de minimale en maximale XYZ-coördinaten. Deze twee punten overspannen een kubus die evenwijdig is aan het coördinatensysteem. Deze werkruimte is het gebied waarin de TCP zich mag bewegen. Daarnaast wordt er een omhullende bol over de huidige positie van de robot geplaatst.
 
Collision Detection bewaakt permanent het geldige gebied en detecteert botsingen door de omhullende bol te vergelijken met de gedefinieerde werkruimtelimieten. Als de robot buiten dit gedefinieerde bereik beweegt, kan de gebruiker programmeren wat er in dit geval gebeurt, bijvoorbeeld of er een noodstop wordt geactiveerd of een andere foutreactie.
 
Door individuele workspaces aan elkaar te koppelen, is het ook mogelijk om complexe workspaces te creëren.

Meer LASAL van SIGMATEK.

sigmatek60prc           zenon logo 60prc           kontron60pr            SINADrivesN60prc           kollmorgen60prc           xr4 logo 60prc    

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring