woensdag, 22 maart, 2023

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0091_1----------
  •   

HOE ZENON PRODUCTIEPROCESSEN TOEKOMSTBESTENDIG
MAAKT MET MODULE TYPE PACKAGE TECHNOLOGY :

WELKOM IN 2030: PLUG & PRODUCE
cd mtp01

Het vermogen om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden is altijd een van de sleutels tot succes geweest voor de toekomst van mensen - en hetzelfde geldt voor bedrijven. De toenemende vraag naar op maat gemaakte produkten, evenals naar kleine batches met steeds kortere innovatie- en productcycli, vraagt om meer flexibiliteit als het gaat om hoe we tegenwoordig apparatuur gebruiken. 
"Als je niet met je tijd meegaat, blijf je in een oogwenk achter!" Dit geldt niet alleen voor producten, maar ook voor productieprocessen. We leven in dynamische tijden en digitalisering voegt de mix toe. Tegelijkertijd worden bedrijven steeds meer geconfronteerd met een groter scala aan klantvereisten. Bovendien maken steeds kortere productlevenscycli en toenemende concurrentiedruk het noodzakelijk om innovatief te zijn in engineering en in de exploitatie van productiefaciliteiten. In deze omgeving wordt Module Type Package, of Plug & Produce, steeds populairder als oplossing. En het concept is meer dan het zoveelste modewoord op de golf van digitalisering.
 
cd mtp02
Het streven naar flexibiliteit
 Het basis idee achter MTP is dat modulaire systemen en met name modulaire digitalisering voorwaarden zijn als u een reeks producten hexibel wilt produceren. Met Module Type Package worden grote delen van de intelligente besturing en regeling van processen verschoven naar modules. Deze voorgeautomateerde, modulaire units zijn eenvoudig toe te voegen om aan het organiseren en aanpassen van uw nieuwste productiebehoeften te voldoen. De basisvereiste voor end-to-end modularisatie in de productie zijn gestandaardiseerde beschrijvingen van de informatie in afzonderlijke modules.

Plug & Produce
 Modules worden gedefinieerd in zenon volgens het fabrikant onafhankelijke en fabrikant-overstijgende informatiemodel Module Type Package. De functies van de betreffende module zijn toegankelijk via services. Geïntegreerd in een procesorkestratielaag (zenon POL) op een hoger niveau, worden deze modules vervolgens georkestreerd en onderling verbonden om een algemeen systeem te vormen. zenon POL en de zenon Engineering Studio maken automatisch verbinding en zorgen voor een soepele communicatie. Alle werkstappen worden automatisch overgezet naar de zenon Service Engine. Andere communicatiedeelnemers hebben via een standaardinterface toegang tot specifieke functies van de modules. Het werkt op dezelfde manier als hoe een pc automatisch een printerstuurprogramma detecteert, downloadt en het apparaat start - behalve dat het is afgestemd op de complexe wereld van procesautomatisering. Een volledig automatisch gegenereerd procesbesturingssysteem (PCS) of gedistribueerd besturingssysteem (DCS) kan met slechts een paar klikken worden gemaakt.
 
Hoe zenon inspeelt op haar sterke punten
 Doordat procestechniek systemen vanuit een centrale meldkamer worden aangestuurd, is het de bedoeling om individuele processen niet meer op locatie te hoeven aansturen en bewaken. De naadloze integratie van machines van verschillende fabrikanten in een gecentraliseerd systeem vereist een hoge mate van connectiviteit. En dit is precies waar één van de sterke punten van zenon ligt: de verscheidenheid aan native drivers maakt zenon ideaal voor netwerkapparaten en machines - van sensoren tot gedistribueerde systemen. Het concept is ook geschikt voor brownfieldsystemen, omdat bestaande systemen eenvoudig kunnen worden aangesloten en onderling verbonden. Must-haves zoals rapportage, FDA-conformiteit, verbindingen met MES, SAP of clouddiensten en nog veel meer zijn al lang standaard voor het zenon-softwareplatform en zijn natuurlijk ook een integraal onderdeel van MTP-projecten. Maar hoe ga je aan de slag met modulaire productie bij het draaien van niet-Module Type Package-compatibele legacy-apparaten? COPA-DATA biedt ook een oplossing voor dit scenario met zijn zenon Logic software. Dit stelt gebruikers in staat om legacy-apparaten te integreren in de wereld van MTP via nieuwe softwarebesturingen en een modulair procesontwerp.

Op weg naar succes met Smart Objects
 Smart Objects zijn een andere functie die zenon een voor de hand liggende keuze maakt voor modulaire productie. Smart Object Templates zijn zeg maar een equivalent voor MTP. Sjablonen maken het mogelijk om informatie uit MTP-bestanden over te dragen naar zenon om de vereiste elementen vervolgens in Engineering Studio te maken. Een duidelijk ingedeelde applicatie maakt het vervolgens mogelijk om de inhoud tijdens het gebruik te orkestreren. COPA-DATA maakt dus gebruik van bestaande knowhow en biedt waardevolle synergieën voor Plug & Produce-toepassingen in verschillende scenario's.

Cross industry voordelen van modulaire productie
 De combinatie van zenon POL, Engineering Studio en Report Engine bieden gebruikers veel meer flexibiliteit. Processen kunnen zonder grote technische inspanningen worden gewijzigd en productiehoeveelheden kunnen worden gewijzigd door modules toe te voegen of te verwijderen om te besparen op resources. Omdat de productiecapaciteit variabel kan worden aangepast aan de markt, kan modularisatie het investeringsrisico bij het betreden van een markt verminderen. Dit zorgt voor een groter concurrentievermogen. Als de oplossing op de juiste manier wordt toegepast, kunnen productiekosten aanzienlijk verlaagd worden - in sommige scenario's met maximaal 40 procent, waarbij lagere productiekosten vooral merkbaar zijn in kleine batches. Bovendien verkort de oplossing de time-to-market aanzienlijk omdat een groot deel van de engineeringactiviteit nu betrekking heeft op de kant-en-klare modules, die eenvoudig te integreren zijn in het procesbesturingssysteem. Opschaling van laboratorium naar productie is eveneens gestroomlijnd, wat de productontwikkelingstijd verder verkort.
cd mtp03
 
De algemene technologische innovaties van zenon 10 worden in deze video belicht. De algemene technologische innovaties van zenon 10 worden in deze video belicht. Daarnaast zijn er ook hoogtepuntenvideo's beschikbaar voor nieuwe functies in de COPA-DATA-kernindustrieën  energie en infrastructuurPharmaceuticalAutomotive en  food and beverage.
 
 

sigmatek60prc           zenon logo 60prc           kontron60pr            SINADrivesN60prc           kollmorgen60prc           xr4 logo 60prc    

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring