donderdag, 30 mei, 2024

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0096_1----------
  •   

zenon software platform
COPA-DATA's zenon 12
zenon12 PR Image 600px

 
COPA-DATA laatste versie van haar softwareplatform zenon bevat een verbeterde, browseronafhankelijke webvisualisatie service en een native geïntegreerde MTP-suite. Daarnaast zijn er nieuwe functies zoals Linux-ondersteuning en een interface naar SAP Netweaver.
 

 Deze versie van het zenon-softwareplatform verbetert de prestaties en gebruikerservaring. Met zenon 12 zijn een uitgebreidere Web Visualization Service (WVS) en een verbeterde rapport engine beschikbaar. Veel verbeteringen bieden meer connectiviteit met Linux of GraphQL.

download zenon 12 ISO hier (10,1 GB)

Op weg naar Linux

 Met de laatste release zijn delen van zenon gemigreerd naar Linux. Dit vergroot de vrijheid van de gebruiker bij het kiezen van het gewenste besturingssysteem. De integratie van de Data Storage Service heeft de mogelijkheid gecreëerd om proces data te exporteren naar een cloudopslag. Daarnaast is een OPC UA Gateway geïmplementeerd om de interoperabiliteit en data uitwisseling tussen verschillende systemen te verbeteren. Deze upgrade verbetert de integratie, efficiëntie en veiligheid van communicatie en gegevens overdracht in een heterogene industriële omgeving.

Modulaire productie

 De combinatie van modulaire productie en Module Type Package (MTP) biedt een veelbelovende oplossing die een revolutie teweegbrengt in productie processen in tal van industrieën. Hierdoor wordt het mogelijk om de productie flexibeler te maken en te voldoen aan de vraag naar kleine batches en individuele oplossingen, evenals product- en innovatiecycli te verkorten.
 De cross-industry en cross-manufacturer standaard, MTP, ondersteunt consistente modularisatie in de productie en wordt sinds versie 11 native ondersteund in zenon. zenon 12 integreert de voortdurende verdere ontwikkeling van de MTP-standaard door alle nieuw uitgebrachte onderdelen (deel 1 tot 5.1) te ondersteunen, zoals het Service Apply-mechanisme en de Service Operator-interactie. Om oudere machines en verouderde apparatuur via MTP te integreren, biedt de MTP Gateway een eenvoudige manier om deze bestaande installaties MTP-compatibel te maken met behulp van de geïntegreerde zenon Logic (IEC 61131-3 Soft-PLC). Deze biedt het volledige MTP-statusmodel, de OPC UA-gegevens structuur en alle vereiste MTP-functieblokken.

zenon12 - HIGHLIGHTS - Food & Beverage  Fact Sheet

Browser-agnostische HTML5 visualisatie

 De Web Visualization Service (WVS) biedt de mogelijkheid om visueel aantrekkelijke en hoogwaardige Human Machine Interface (HMI) of monitoring oplossingen te gebruiken in webbrowsers zoals Chrome, Firefox en Safari. De prestaties van de WVS zijn verbeterd door tal van uitbreidingen in zenon.

bekijk de introductie video van zenon 12

 

sigmatek60prc           zenon logo 60prc           kontron60pr            SINADrivesN60prc           km rrb logo 60prc           xr4 logo 60prc    

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring