donderdag, 18 juli, 2024

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0097_0----------
  •   

Intelligente automatisering voor productie, proces en energie:
COPA-DATA kondigt lancering van zenon 14 aan

zenon14 Key Visual 600px

 
COPA-DATA, de ontwikkelaar van industriële automatiserings-software zenon, heeft de release van zenon 14 aangekondigd. Zenon 14 zit boordevol geavanceerde functies en verbeteringen aan bestaande mogelijkheden en belooft een revolutie teweeg te brengen in projectplanning, connectiviteit, gebruikerservaring en duurzame efficiëntie in verschillende sectoren, waaronder life sciences, energie en food & beverage.

Als “corner stone tool” voor de automatisering kan zenon bouwen op een geschiedenis van meer dan 30 jaar bij het in staat stellen van industrieën om data effectief en intelligent te gebruiken. Het veelzijdige softwareplatform is voortdurend geëvolueerd om te voldoen aan de dynamische behoeften van de productie- en procesindustrie, de lancering van zenon 14 is daarop geen uitzondering.

Verbeterde gebruikerservaring

 De nieuwe versie introduceert tal van verbeteringen om de gebruikerservaring en efficiëntie in de projectplanning te verbeteren. Opmerkelijke verbeteringen zijn onder meer het gestroomlijnd maken en bewerken van Smart Objects, mogelijk gemaakt door een multi-zoek- en vervangfunctie die aanzienlijk tijd bespaart tijdens het in kaart brengen van variabelen. Bij het maken en bewerken van slimme objecten is ook gedistribueerde technische ondersteuning opgenomen om naadloze samenwerking tussen teamleden te garanderen, waardoor gecentraliseerd beheer wordt verbeterd zonder het risico te lopen op onderbrekingen van de workflow. De nieuwe versie introduceert tal van verbeteringen om de gebruikerservaring en efficiëntie in de projectplanning te verbeteren. 

Lukas Punzenberger COPA DATA 200px "Een van de belangrijkste verbeteringen met de huidige release van zenon 14 is de verbeterde ondersteuning van Smart Object Templates (SOT's) tijdens de engineering. Van multi search and replace tijdens instantiation, bijdragen met collega's aan SOT's binnen hetzelfde project, tot het gebruik van dynamische placeholders voor teksten binnen sjablonen. Het doel was om zenon-klanten de mogelijkheid te geven om binnen één project een ergonomischer gebruik te maken van kant-en-klare sjablonen of hun eigen aangepaste sjablonen", zegt Lukas Punzenberger, Director Product Management bij COPA-DATA.  Bovendien is de Web Visualization Service (WVS) van het platform aanzienlijk verbeterd en biedt het visueel aantrekkelijke en hoogwaardige Human Machine Interface (HMI)-oplossingen in meerdere webbrowsers.

 Met zenon 14 kunnen gebruikers bestaande externe Process Gateway-configuraties importeren in de Engineering Studio, waardoor ze na een update eenvoudig kunnen schakelen en kunnen profiteren van geïntegreerde Process Gateway-configuraties, zoals automatisch opstarten, besturing via functies en gateway bewaking.  Toegewijd aan connectiviteitDe nieuwe versie van zenon versterkt ook de langetermijninzet van COPA-DATA voor connectiviteit en openheid. Dit wordt geïllustreerd door OPC UA Gateway-certificering en verbeteringen aan de GraphQL-interface. Door gebruik te maken van SQL Server 2022 zorgt zenon 14 voor compatibiliteit met de nieuwste Microsoft-technologie.

Modulaire productie voor life sciences

zenon14 Pharma Screens 200px Als flexibel hulpmiddel kan zenon in een breed scala aan omgevingen worden gebruikt en bevat het speciaal ontwikkelde functies om aan de behoeften van specifieke sectoren te voldoen. Voor life sciences biedt zenon 14 ongeëvenaarde ondersteuning voor procesorkestratie - een noodzakelijk hulpmiddel om de time-to-market voor farmaceutische producten te versnellen.Dit wordt mogelijk gemaakt door de integratie van de Module Type Package (MTP)-standaard, een standaard die voortdurend evolueert om modulaire productie mogelijk te maken op basis van het Plug & Produce-concept. In zenon 14 is de Orchestration Studio native geïntegreerd en bevat het een API-extensie voor het importeren van MTP-bestanden van een marktplaats, MTP Device Management voor een overzicht van de apparaatstatus, evenals kant-en-klare berekeningsblokken die kunnen worden toegevoegd met behulp van een drag-and-drop-functie.Met de MTP Gateway is het ook mogelijk om niet-MTP-compatibele apparaten compatibel te maken met de MTP-standaard. Dit maakt de weg vrij voor de overgang naar het concept van modulaire productie zonder bestaande machines te hoeven reviseren.Zenon 14 biedt ook ondersteuning voor VDI/VDE/NAMUR 2658 om naleving en efficiëntie in deze sterk gereguleerde sector te garanderen.

zenon voor energie

zenon14 Energy Screens 400px Voor de energie-industrie stelt zenon 14 gebruikers in staat om gemakkelijk door fluctuerende systeemdynamieken te navigeren, wat zorgt voor verbeterde veiligheid, efficiëntie, ergonomische bediening en situationeel bewustzijn. Deze functies zullen van cruciaal belang zijn voor energiefaciliteiten en nutsbedrijven terwijl de wereld blijft overstappen op hernieuwbare energiebronnen. Veel van de omvangrijke verbeteringen in de WVS hebben gevolgen voor de energiesector. Zo is bijvoorbeeld de Command Processing binnen het WVS verbeterd om veilige bediening van substations via de HTML5-webclient mogelijk te maken. Bovendien vergemakkelijken de verbeterde connectiviteitsopties van zenon de naadloze integratie van vluchtige energiebronnen en zorgen ze tegelijkertijd voor net stabiliteit. De Extended Trend- en data historie-mogelijkheden van het platform maken geavanceerde data-analyse mogelijk, waardoor gebruikers weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Bovendien blijft zenon een vitaal merk op het gebied van digitale automatisering van sub stations over de hele wereld en zorgt het ervoor dat het net compatibel is met de uitdagingen van de hernieuwbare revolutie.

Digitale transformatie in de maakindustrie

 Net als alle voorgaande zenon-versies is zenon 14 ook geschikt voor implementatie in alle soorten productieomgevingen. Het softwareplatform omarmt de digitale transformatie van de industrie en biedt verbeterde functies speciaal voor producenten van voedingsmiddelen en dranken. Van verbeterde stuurprogramma's en logische functionaliteiten tot geavanceerde webvisualisatieservices en Smart Object-engineering, zenon voorziet fabrikanten van de tools die ze nodig hebben om hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en net zero te bereiken en operationele verbeteringen te stimuleren. Bovendien kunnen food & beverage producenten met de introductie van de Trend Visualizer en de uitgebreide Batch Control-mogelijkheden op WVS productieprocessen stroomlijnen en de productkwaliteit en -consistentie waarborgen door op hun eigen gegevens te leunen.

Toekomstbestendigheid met zenon 14

  Met zenon 14 bevestigt COPA-DATA opnieuw zijn toewijding om industrieën te voorzien van toekomstbestendige oplossingen die de efficiëntie, connectiviteit en gebruikerservaring optimaliseren. Door gebruik te maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen en de unieke uitdagingen van verschillende sectoren aan te pakken, is zenon het softwareplatform voor slimme industriële automatisering dat een duurzamer gebruik van onze hulpbronnen ondersteunt.

Ga voor meer informatie over zenon 14 naar http://www.copadata.com/current-versionsigmatek60prc           zenon logo 60prc           kontron60pr            SINADrivesN60prc           km rrb logo 60prc           xr4 logo 60prc    

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring