vrijdag, 01 maart, 2024

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0095_2----------
  •   

Ruimte- en besparing in ontwerptijd

Tegenwoordig vraagt de markt steeds meer om machines en gereedschappen die zo ontworpen zijn dat ze minder ruimte innemen. Dit is met name relevant als het gaat om lineaire motoren, omdat het verminderen van bewegende massa de dynamiek verder verbetert. Bij het ontwerpen van een lineair of roterend bewegingssysteem is één van de belangrijkste doelen om vanaf het begin om het ontwerp zo compact mogelijk te maken, minder materiaal te gebruiken en lichter te zijn. Zodra we de beslissing hebben genomen welk type transmissie we willen gebruiken, beginnen we met het maken van een reeks benaderingen en berekeningen om de grootte van de benodigde componenten te bepalen. Dit is een creatief proces en vereist tegelijkertijd een grotere tijdsinvestering. Er zal een evenwicht gevonden moeten worden tussen robuustheid en de grootte van de assemblage bij het ontwerp. In de meeste gevallen neemt deze fase van het werk het grootste deel van de ontwerptijd in beslag. Lineaire motoren, die geen mechanische transmissiesystemen zoals riemen, kettingen, tandwielen of spindels nodig hebben, besparen ruimte en verminderen de behoefte aan onderhoud. Dit is vooral gunstig in toepassingen waar betrouwbaarheid en onderhoud van cruciaal belang zijn, zoals in de industriële automatisering.

content provided by SINAdrives

Eenvoudig ontwerp dankzij Direct Drive-technologie
 Als we naar de omslagafbeelding van de kit kijken, kunnen we zien dat de oplossing met een lineaire motor opmerkelijk eenvoudig is. Op de foto is te zien dat het voortstuwingssysteem op basis van de lineaire motor slechts uit twee componenten bestaat: de spoel en de permanente magneetplaat.
sina spaces

 

Schaalbaarheid in kracht en lengte
 Lineaire motoren bieden een uitstekende optie om verschillende rijlengtes of verplaatsingen te bereiken. Dit wordt bereikt door de lengte van magnetische componenten, zoals permanente magneten, te variëren. Door de lengte of hoeveelheid van deze componenten te wijzigen, is het mogelijk om de afstand die de lineaire motor kan afleggen te wijzigen. Dit is waardevol wanneer voor elke toepassing verschillende verplaatsingen nodig zijn, zoals in nauwkeurige positionerings- en bewegingssystemen zoals drukmachines of scansystemen.

 De truc is dat het niet langer nodig is om helemaal opnieuw iets te ontwerpen; het eenvoudig toevoegen of verwijderen van permanente magneetplaten kan de slag eenvoudig, snel en economisch variëren. Tegelijkertijd wordt gebruik gemaakt van een langere spoel om de kracht te verdubbelen of te verdrievoudigen zonder substantiële wijzigingen in het ontwerp en de onderdelen aan te brengen. Hetzelfde geldt als we kiezen voor grotere motoren die alleen de breedte vergroten zonder andere mechanische parameters aan te passen.

Grotere efficiëntie in de fysieke ruimte
 Lineaire motoren elimineren de noodzaak van roterende mechanische componenten, zoals tandwielen, katrollen en spindels, waardoor de ruimte die nodig is voor installatie aanzienlijk wordt verminderd. Dit is vooral waardevol in toepassingen waar de ruimte beperkt is, zoals in de halfgeleiderindustrie of de life sciences-industrie (laboratoriumapparatuur).

Grotere nuttige slag met minder lengte
 In de volgende afbeelding kunnen we twee oplossingen vergelijken: één met een lineaire motor en een andere met een tandriem overbrenging.

 sina tbs2
Grafische voorstelling Lineaire Motor

sina lms

Grafische voorstelling Tandriem Overbrenging

We kunnen zien dat de toepassing van de lineaire motor (met dezelfde lengte van de mobiele slede als basis) een grotere nuttige slag biedt. Bovendien, als de totale lengte korter moet zijn, kunnen we de toepassing nog steeds bereiken zonder de nuttige slag op te offeren.

 Conclusies

 Het gebruik van lineaire motoren kan worden gezien als een waardevolle technologie om ruimte te besparen. En dat bij een verscheidenheid aan toepassingen, van de auto-industrie tot de lucht- en ruimtevaart en de medische industrie, door omvangrijke mechanische componenten te elimineren en de ruimte-efficiëntie in systemen te verbeteren. Samenvattend is de mogelijkheid om met lineaire motoren in vermogen en rijlengte te schalen een belangrijk kenmerk die het mogelijk maakt deze motoren aan te passen aan een breed scala aan toepassingen. Dit biedt flexibiliteit om kracht en verplaatsing aan te passen aan de eisen van een specifieke taak, wat essentieel is in industrieën die een hoge mate van controle en precisie in beweging vereisen.

sigmatek60prc           zenon logo 60prc           kontron60pr            SINADrivesN60prc           kollmorgen60prc           xr4 logo 60prc    

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring