zaterdag, 10 april, 2021

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0082_2----------
  •   

De precieze geometrie van het 3D-snijden:

KBM-motoren onmisbaar in nauwkeurigheid bij lasersnijden

Buizen voor rookkanalen worden gemaakt met behulp van Direct Drive motoren van KOLLMORGEN.

 De productie van geautomatiseerde systemen die plaatwerk vormen voor sectoren als airconditioning, rookkanalen en de auto-industrie is de core business van TTEngineering. Gevestigd in Lomazzo in de buurt van Como in een modern gebouw van meer dan 2.000 m2, heeft het bedrijf tevens expertise opgedaan in de cosmetica-, medische, verpakkings- en assemblagesector. Meer dan 1.500 systemen die in fabrieken over de hele wereld staan zijn verantwoordelijk voor meer dan 90% van de totale omzet.

 Om te voldoen aan de steeds dringender behoeften van de markt heeft TTEngineering zich geconcentreerd op een ontwerp dat kan voldoen aan de eisen op het gebied van acceleratie, precisie, productiviteit en flexibiliteit. Tijdens een beurs in Parma heeft het in Como gevestigde bedrijf haar eisen aan KOLLMORGEN voorgelegd, waarbij de motion control specialisten de direct drive technologie voorstelde als de optimale oplossing voor het wegwerken van de complexe mechanische transmissie die aandrijfriemen en tandwielmotoren omvat. Daarbij omarmde TTEngineering het concept van een direct drive motor.

 "We zien twee grote voordelen bij Kollmorgen: het is een wereldwijd merk dat design consultancy en after-sales diensten van een hoog niveau biedt," legt Massimiliano Crespi uit, die ten tijde van dit specifieke project head of engineering & production was en nu Managing Director is bij TTEngineering "De aanpak van het Kollmorgen-personeel tijdens de ontwerpfase was uitstekend." De laatste tests leverden de verwachte reacties op en stelden ons in staat om de TOP600 iets meer dan een jaar later op de markt te brengen.

Hage Respirator 400px

TOP600 machine voor de productie van rookkanalen

 De TOP600 is een CNC gestuurde lasersnijcel die geschikt is voor het bewerken van buizen met een maximale lengte van 1.500 mm, met een diameter tussen 3" en 30" en diktes van 0,4 tot 2 mm, gemaakt van staal, ijzer of koper. Het gepatenteerde pijpklemsysteem is gemaakt met een CNC zelfcentrerende as. Deze machine is gericht op bedrijven die actief zijn in de HVAC en schoorsteenpijpen sectoren. Afhankelijk van de combinatie van materialen, dikte en laservermogen is het mogelijk om te snijden bij variabele snelheden tot 20 m/min. Het is een modulaire machine die kan worden gebruikt door een operator die handmatig laadt/lost of in "volautomatische" modus, geïntegreerd in een geautomatiseerde lijn waar een robot de invoer regelt. Tegelijkertijd met het updaten van de direct drive apparatuur met een torque motor op de rotatie as, werd nieuwe software ontwikkeld die het mogelijk maakt te snijden met een schuine kant. TTE heeft zijn eigen cad/cam-platform en geavanceerde snijmanagementsoftware met voorspellende berekeningen om ronde fouten te compenseren: de machine maakt perfecte sneden. Er zijn twee versies beschikbaar, de TOP600 Plasma en de TOP600 Laser, afhankelijk van de gebruikte snijtechnologie. De twee machines zijn identiek in termen van configuratie.

KBM Frameless Motors, moderne direct drive technologie

 Als alternatief voor de technologie die in het verleden is gebruikt, namelijk precisie tandwielmotoren en riemaandrijvingen, raadde KOLLMORGEN een DIRECT Drive-motor uit de™ serie aan voor TTEngineering die meer flexibiliteit en een reeks verschillende snelheden kan bieden, zodat de machine aanpasbaar kan zijn en pijpen met verschillende diameters kan produceren. Een flexibel en compact ontworpen machine zorgt voor stabiele prestaties na verloop van tijd. Belangrijk is dat dit ook constant blijft,zelfs na een groot aantal cycli (geen downgrade).

Besturing Beademingsapparaat 400px De KBM™-serie is ontwikkeld om direct in de machine te worden geïntegreerd, met behulp van eigen lagers om de rotor te ondersteunen. Dat levert grote prestaties op met relatief kleine formaten. Er is een breed scala aan standaardmotoren (14 maten met verschillende lengtes); verschillende configuraties en opties zijn beschikbaar, afhankelijk van de vereisten en wijzigingen in het gedeelde ontwerp kunnen snel en kosteneffectief worden aangebracht. "De prestaties van de Kollmorgen KBM™ serie motor is zo hoog dat zelfs gevraagd wordt om een deel van het frame en de automatisering te herontwerpen," legt Crespi uit. "Het gebruik van de motor stelde TTEngineering ook in staat om een geautomatiseerd pijpklemmensysteem te patenteren."

Kenmerken
- Volledig ingekapselde stator wikkelingen
- PTC thermistor overbelastingsbeveiliging
- Zeldzame neodymium ijzer boron magneten
- Fail-safe banden over rotormagneten
- RoHS-compliant
- UL- en CE-certificering
- Optimalisaties in rotornaafafmetingen, rotorlengte, diameter, montagefuncties, wikkelingen, isolatie
- Optionele vergrendeling digitale Hall effect sensoren zijn vooraf uitgelijnd en in de fabriek
  geïnstalleerd

Voordelen
- Directe belastingsverbinding elimineert de noodzaak voor gearbox, riem- of katrol
- Het verwijderen van koppelingsinrichtingen vermindert de totale machinegrootte
- Ingebouwde motor maakt een compact machineontwerp mogelijk
- Enorme selectie van standaard motoren en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden

sigmatek60prc                zenon logo 60prc                kontron60pr                  SINADrivesN60prc                     kollmorgen60prc

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring