zondag, 21 april, 2019

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0073_1----------
  •   
zenon 8.00 en zenon Analyzer 3.20: COPA-DATA brengt nieuwe software versies uit

 COPA-DATA presenteert nieuwe versies van haar automatisering en rapportage software zenon 8.00 en zenon Analyzer 3.20. Gebruikers kunnen profiteren van een aantal prestatieverbeteringen zoals uitgebreide functionaliteit voor smart factories en energiedistributie, evenals nieuwe voorspellende analytische berekeningen.

 Naast de module en branche-specifieke extensies ligt dit jaar de focus op fundamentele aanpassingen met betrekking tot product - infrastructuur. In de toekomst kunnen zenon klanten zowel profiteren van verbeterde prestaties op het gebied van datadistributie, grids en redundantie als het cyclisch archiveren. Bijvoorbeeld door middel van de geoptimaliseerde data distributie tussen driver en Runtime kan zenon 8.00 meer dan 10.000 variabele wijzigingen per seconde in één scherm verwerken. Dankzij multi-threading en grid redundantie zijn de prestaties tot 50% verbeterd. In stress tests, zijn cyclische archiveringsprestaties van 250.000 variabelen per seconde aantoonbaar gedemonstreerd.

Reinhard Mayr COPA DATA 200px
 Bovendien leggen verdere zenon ontwikkelingen de basis voor een nieuw systeem waardoor Licentie Management beheer flexibeler, sneller en duidelijker wordt voor klanten. zenon gebruikers kunnen in de toekomst hun software licenties meer onafhankelijk beheren en genieten van meer flexibiliteit en tijdsbesparing dankzij geautomatiseerde digitale processen.

"Met onze korte release cycli ondersteunen wij de innovatieve capaciteiten van onze klanten. De groeiende data volumes uit de digitale transformatie van de industrie vereist betrouwbare toepassingen. Dankzij het denken vanuit het ontwerp en agile softwareontwikkeling, garanderen wij de voortdurende ontwikkeling van zenon en kunnen tegelijkertijd betrouwbare nieuwe technologie snel op de markt brengen," verklaart Reinhard Mayr, hoofd Product Management bij COPA-DATA.
 

Nieuwe features in zenon 8.00

zenon 8.00 Extended Trend Editor 200pxExtended Trend module
De module Extended Trend module in zenon laat opgenomen waarden grafisch gepresenteerd in de vorm van een curve zien. Hiermee worden historisch opgenomen gegevens getoond, alsmede online data die nog niet is opgeslagen. Project ontwerpers en gebruikers kunnen gebruik maken van de verbeterde gebruiksvriendelijkheid in zenon 8.00 als gevolg van de vele nieuwe functies en optimalisaties in de Extended Trend module. Verbeteringen in de engineering-efficiëntie worden zichtbaar in de vorm van bijvoorbeeld index vervanging van curve - variabelen – een vorm van object-georiënteerde engineering. Grafische renderings van gearchiveerde data kan sneller en meer intuïtief worden ontworpen zodat de projectingenieur wordt voorzien van de best mogelijke hulp bij het maken van effectieve diagrammen. Het is zelfs eenvoudiger voor gebruikers om aangepaste en relevante informatie te ontvangen. Voor een sneller overzicht, kunnen variabelen nu in het diagram venster gesleept en neergezet worden. Een configureerbaar pop-up scherm biedt extra informatie over een specifieke waarde, die de trend weergeeft.

zenon 8 200px

Equipment Modeling
Equipment Modeling in zenon organiseert een fysiek bestaand systeem in een willekeurig aantal hiërarchisch gestructureerde groepen en eenheden. Variabelen, recepten, functies en archieven en andere meta-informatie kunnen worden toegewezen aan deze equipment-groepen van verschillende projecten. Dit zorgt voor zowel data modeling in de ontwikkelomgeving, als in de gebruikersomgeving. Op deze manier biedt  de module een optimaal overzicht van de status van de apparatuur die wordt gebruikt. In zenon 8.00, wordt de Industrial Maintenance Manager module nu volledig gecombineerd met Equipment Modeling. Machine- en onderhoudsdata kunnen daarom veel gemakkelijker worden beheerd. Service intervallen kunnen eenvoudiger worden ingepland en makkelijker worden gepresenteerd.

zenon Batch Control
zenon 8.00 Shift Filter 200pxzenon Batch Control is een oplossing voor op batch gebaseerde productie in allerlei bedrijfstakken. Het intelligente design en de naadloze integratie in zenon als proces besturingssysteem voorziet in een snelle implementatie en efficiënte validatie. Met zenon 8.00 kunnen hoofdrecepten nu automatisch worden vrijgegeven. Daarnaast kan een recept worden gemaakt in een extern programma en vervolgens automatisch geïmporteerd en vrijgegeven worden voor de productie. Dit zorgt voor een consequent geautomatiseerde workflow. Bovendien, is de touch bediening voor batch recepten verbeterd.

zenon 8.00 biedt ook essentiële nieuwe functies voor shift management. Proces data in de Alarm Message List, de chronologische Event List, en in Trends en Reports kunnen nu worden gefilterd op basis van verschuivingen. Informatieve productie analyse gericht op shift data is een optie die bijzonder nuttig kan zijn in grote productie-installaties.zenon 8.00 biedt ook essentiële nieuwe functies voor shift management. Proces data in de Alarm Message List, de chronologische Event List, en in Trends en Reports kunnen nu worden gefilterd op basis van verschuivingen. Informatieve productie analyse gericht op shift data is een optie die bijzonder nuttig kan zijn in grote productie-installaties.

zenon Proces Recorder biedt de mogelijkheid om op transparante wijze fouten en problemen van een event te analyseren. Een welkome aanvulling op bestaande zenon tools voor nog meer precieze foutenanalyse. Met zenon 8.00, kan de evolutie van een project worden geïllustreerd. Afwijkingen van de huidige staat worden gemarkeerd in de replay mode tabellen. Op die manier kunnen verschillende ontwikkelingsstadia van het project voortdurend worden geanalyseerd met behulp van één tool.

zenon 8.00 Energy Distribution Management System 200pxNieuwe features voor de energy industrie
Voor energy automation, heeft COPA-DATA extra functionaliteit ontwikkeld met betrekking tot een uitgebreid Distribution Management System. Twee nieuwe modules, Load Flow Calculation en State Estimator schakelt raster berekeningen in voor de energie verdeling. Load Flow Calculation is vooral handig in kleinere grids waarin alle ingangen en loads correct kunnen worden gemeten. De State Estimator speelt een rol in grotere energie grids waarin volledige metingen niet plaatsvinden. Bovendien kunnen berekeningen nu worden gemaakt voor het optimaliseren van grid bediening, zoals het topologic interlocking van de grid calculation of de (n-1) calculation om fouten in onderdelen van het grid toe te kennen.Voor energy automation, heeft COPA-DATA extra functionaliteit ontwikkeld met betrekking tot een uitgebreid Distribution Management System. Twee nieuwe modules, Load Flow Calculation en State Estimator schakelt raster berekeningen in voor de energie verdeling. Load Flow Calculation is vooral handig in kleinere grids waarin alle ingangen en loads correct kunnen worden gemeten. De State Estimator speelt een rol in grotere energie grids waarin volledige metingen niet plaatsvinden. Bovendien kunnen berekeningen nu worden gemaakt voor het optimaliseren van grid bediening, zoals het topologic interlocking van de grid calculation of de (n-1) calculation om fouten in onderdelen van het grid toe te kennen.

Als ongeldige data wordt verzonden vanuit een Remote Terminal Unit (RTU), kan dit leiden tot grootschalig verlies van functies op de bedienlocatie. Het nieuw ontwikkelde Alternative Data Points (ADP)-stuurprogramma helpt dit probleem voorkomen en biedt het waarborgen van verbeterde data consistentie door middel van een betrouwbare data flow. De alternative data points springen in tijdens een RTU fout en continueren de datastroom met behulp van redundant verzamelde gegevens vanuit andere RTUs of via programmeerbare simulatie data. Bovendien, is het ADP-stuurprogramma is ook handig voor besturingssystemen in andere bedrijfstakken.

Nieuw features in zenon Analyzer 3.20:

zenon Analyzer 3.20 Control Chart SPC Report 200pxStatistical Process Control – SPC
Om de kwaliteit van de productie te meten en te waarborgen wordt de Statistical Process Control – SPC vaak gebruikt. De meest gangbare SPC-rapporten kunnen worden gemaakt en geanalyseerd in de nieuwe versie van COPA-DATA’s rapportage software, zenon Analyzer 3.20. Het gaat hierbij om de mogelijkheid procesanalyses te beoordelen op kwaliteit en stabiliteit in pilot productie, met charts voor kwaliteitscontroles en in serieproductie. Met behulp van een histogram kunnen de gemeten waarden weergegeven worden in een gemiddelde. Aanvullende statistische rapporten zoals boxplot, trend met limieten of de XY trend, vullen de reeds uitgebreide analyse voor het optimaliseren van de kwaliteit van de productie aan.

Predictive Analytics Reports
Daarnaast biedt zenon Analyzer 3.20 slimme analyse tools dankzij de nieuwe Predictive Analytics Reports. Gebaseerd op historische waarden en met behulp van voorspellingsmodellen kunnen betere beslissingen worden genomen. De vereisten die worden gesteld om zinvolle voorspellingen te doen is een uitgebreide en solide database, mogelijk gemaakt door een consistente digitalisering van de productie. zenon Analyzer biedt twee types van voorspellingen. Tijd gebaseerde voorspellingen bieden een visie van hoe een variabele zich in de toekomst zal ontwikkelen.
zenon Analyzer 3.20 Predictive Analytics 200px

Op waarde gebaseerde voorspellingen laten zien hoe een waarde zich zal ontwikkelen als een andere waarde wordt gewijzigd, bijvoorbeeld om energie verbruik te beoordelen na een fictieve wijziging in het volume van de productie. Daarnaast biedt zenon Analyzer 3.20 slimme analyse tools dankzij de nieuwe Predictive Analytics Reports. Gebaseerd op historische waarden en met behulp van voorspellingsmodellen kunnen betere beslissingen worden genomen. De vereisten die worden gesteld om zinvolle voorspellingen te doen is een uitgebreide en solide database, mogelijk gemaakt door een consistente digitalisering van de productie. zenon Analyzer biedt twee types van voorspellingen. Tijd gebaseerde voorspellingen bieden een visie van hoe een variabele zich in de toekomst zal ontwikkelen. Op waarde gebaseerde voorspellingen laten zien hoe een waarde zich zal ontwikkelen als een andere waarde wordt gewijzigd, bijvoorbeeld om energie verbruik te beoordelen na een fictieve wijziging in het volume van de productie. 

In de toekomst zal de project engineer het voorspellingsmodel kunnen configureren in de Prediction Model Manager. Deze nieuw geïntroduceerde tool is een onderdeel van de zenon Analyzer Management Studio. Deze bevat nuttige wizards voor stapsgewijze totstandbrenging van voorspellingsmodellen.

sigmatek60prc                zenon60prc                kontron60pr                  sinadrives60prc                     kollmorgen60prc

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

facebook linkedin twitter youtube   teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring