donderdag, 20 juni, 2019

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0074_3----------
  •   
duurzame modellen maken met zenon :
De spil van de digitale fabriek

digifac 01

Momenteel wordt een digitale fabriek gebouwd bij FH Vorarlberg, een belangrijke Oostenrijkse Universiteit voor toegepaste wetenschappen. COPA-DATA is vanaf het begin al partner. Het project wordt ondersteund met personeel en software licenties met een totale waarde van 140.000 euro.

 Digitalisering wordt een steeds belangrijker onderwerp. Daarom werken we nauw samen met onderwijs-en onderzoeksinstellingen en nemen we deel aan het "Digital Factory" project dat is geïnitieerd door FH Vorarlberg. "Voor ons bedrijf, is het partnerschap met FH Vorarlberg van groot strategisch belang," zegt CEO Thomas Punzenberger van COPA-DATA, "We vinden de input van specialisten aan de Universiteit van grote waarde.

 Het doel van het project is om mogelijkheden te benutten gegenereerd door big data om duurzame modellen te maken voor geautomatiseerde productie op verschillende locaties. Technische, organisatorische en financiële aspecten spelen allemaal een rol. Het groene licht werd gegeven in november 2018. Nu moeten de volgende stappen worden uitgevoerd.

 

digifac 02

 In termen van software, is zenon het hart van de onderzoeks-en opleidingsfaciliteit. "Het vormt de ruggengraat die de verbinding mogelijk maakt tussen de besturingssystemen van onze machines en de besturing van de productie," verklaart prof. Robert Merz, hoofd van de research factory.In termen van software, is zenon het hart van de onderzoeks-en opleidingsfaciliteit. 

 De infrastructuur repliceert zeer nauw de Real-World productie-omgevingen. Naast de traditionele componenten, zoals machine tools en robots, maakt een 3D-printer ook deel uit van de infrastructuur. Alles is in een netwerk opgenomen en vervolgens geïntegreerd en gevisualiseerd in zenon. In de toekomst zal zenon ook data overdracht van en naar een ERP-systeem overnemen. Het idee hier is dat twee productielocaties met elkaar verbonden zijn via de Cloud en productieorders automatisch worden gedistribueerd op basis van factoren zoals de huidige systeem capaciteiten.

digifac 03

 

 

 

 

 

 

....meer info over de digitale fabriek

sigmatek60prc                zenon60prc                kontron60pr                  sinadrives60prc                     kollmorgen60prc

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

facebook linkedin twitter youtube   teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring