maandag, 16 mei, 2022

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0087_3----------
  •   

Automated Art:

zand plotter powered by SIGMATEK

zandplotter 400px

 Kunstwerken getekend in het zand... volledig geautomatiseerd: als onderdeel van hun diplomaproject bij HTL Salzburg ontwikkelde Jakob Größlinger, Filip Okic, Christoph Praschl en Lukas Steinbichler een numeriek bestuurde zandplotter. De jonge engineers werden daarbij ondersteund door de automatiseringsspecialisten van SIGMATEK.

projectteam 400px De studenten van de elektrotechnische afdeling van het HTBLuVA Salzburg hebben 9 maanden lang aan het "zand plotter" project gewerkt – van het idee, ontwerp tot aan de implementatie. In de zandplotter wordt een magneet verplaatst onder het zandoppervlak, waardoor een metalen kogel op magische wijze door het zand glijdt en verschillende patronen kan creëren. De technische uitvoering is gebaseerd op een X/Y besturing. Servo motoren en schroefdraad staven bewegen een magneet onder de houten plaat die de kogel door het zand beweegt. De assen worden bestuurd met behulp van het compacte I/O systeem van SIGMATEK en de zandtafel wordt bediend met behulp van een modern multi-touch pad. LED strips in de kijk vensters bieden indirect licht en maken de zand plotter een eye catcher. 
 
 SIGMATEK, sponsor van het diplomaproject, steunde de toekomstige engineers actief bij de uitvoering van het zandplotter project. Alle materiële kosten, evenals de automatiseringstechnologie werd verstrekt door het familiebedrijf uit Salzburg. Om zich optimaal voor te bereiden mochten de vier senior studenten een opleiding volgen op het Innovation Center in Lamprechtshausen. Het vertrouwd raken met de hardware evenals met de object-georiënteerde software LASAL waren daarbij het doel. Tijdens het hele project stonden de applicatie experts van SIGMATEK de jonge engineers bij.

Technische Details: zandplottercontrol 200px De zandplotter wordt bestuurd door het high-performance S-Dias systeem van SIGMATEK. De compacte CPU module CP 102 fungeert als de centrale processor van de PLC. Beide synchrone servomotoren (SM serie)  worden elk bestuurd met de DC 062 Servo Module. De pixel LED module PL 221 zorgt voor de juiste verlichting: het zand oppervlak en het zichtvenster voor de PLC zijn voorzien van LED strips en bieden indirect licht in verschillende kleuren. Het moderne ETT 732 bedieningspaneel zorgt voor een comfortabele bediening van de zand plotter. Via het Multi-touch display kunnen verschillende G-code patronen eenvoudig worden geselecteerd.

sigmatek60prc                zenon logo 60prc                kontron60pr                  SINADrivesN60prc                     kollmorgen60prc

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring