dinsdag, 02 juni, 2020

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0078_0----------
  •   
HTL afgestudeerden ontwikkelen race-waardige Go-Kart met elektrische aandrijving

SIGMATEK ondersteunt HTL proefschrift over e-mobiliteit

Vier studenten van de HTL Salzburg hebben een elektrisch aangedreven kart ontwikkeld als onderdeel van hun thesis. Bij de realisatie werden de toekomstige ingenieurs Klemens Armstorfer, David Fingerlos, Lukas Furtner und Markus Sinzinger actief ondersteund met de automatiserings technologie en know-how van SIGMATEK.

htl ekart sigmatek 400px

De volledig functionele e-go kart van het projectteam kan in 3,6 seconden van 0 tot 80 km/h en accelereert zelfs naar een maximum snelheid van 126 km/h. Dit voertuig kan het makkelijk opnemen met de huidige race karts. Besturing van deze e-kart gebeurt met de nieuwste technologie van de automatisering specialisten van SIGMATEK. De focus van het project van het vierkoppige elektrotechniek team ligt op het koppelen van efficiëntie, verbruik en het milieuaspect van e-mobility tezamen met het plezier van het rijden en de racewaardig.

Al deze factoren onder één dak te brengen, is geavanceerde automatiseringstechniek een vereiste. SIGMATEK stelde het projectteam de extreem compacte S-DIAS modules inclusief safety met hoge trilvastheid ter beschikking. Alle onderdelen van dit voertuig laten zich met dit geavanceerde systeem aansturen. Met het 3,5 inch touchscreen van SIGMATEK ingebouwd in het stuurwiel heeft de bestuurder altijd alle relevante data in het zicht: snelheid, rij modus en statusweergave. Ook de programmering van de e-go karts met tractie-regeling, intelligente temperatuurcontrole en batterij-indicator is gerealiseerd met de software van SIGMATEK. De afgestudeerden zijn het erover eens dat de compactheid van het besturingssysteem en de automatiserings know-how van SIGMATEK heeft bijgedragen aan het succes van hun project.

"Voor ons was het een genot om te zien met hoeveel enthousiasme de jonge technici aan het werk waren. Iets meer dan de helft van ons werknemersteam zijn ingenieurs en technici. Daarom is de samenwerking met de HTL Salzburg en het ondersteunen van schoolprojecten en scripties voor ons een traditie. Praktijk gerichte projecten zijn de beste basis voor een succesvolle start in het bedrijfsleven", zegt Marianne Kusejko, Algemeen Directeur financiën en personeel bij SIGMATEK.

Technische details: Het krachtige S-Dias systeem van SIGMATEK fungeert als hoofdbesturingseenheid. Er wordt gebruikt gemaakt van een processor module CP112, enkele digitale en analoge I / O-modules en safety controller SCP 111 in combinatie met safety i/o's. Het ETT 352 bedieningspaneel past perfect in het stuur en visualiseert op het 3,5 inch kleurendisplay alle essentiële data. Met gebruik van de object-georiënteerde all-in-one software LASAL wordt de visualisatie en programmering van de e-race karts tijdbesparend en comfortabel.

sigmatek60prc                zenon logo 60prc                kontron60pr                  SINADrivesN60prc                     kollmorgen60prc

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

facebook linkedin twitter youtube   teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring