woensdag, 28 oktober, 2020

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0079_2----------
  •   

hgwhy

Is een draadloze HMI een goede keuze voor mijn applicatie?
--- Part 2 ---
door Ronald Roither / Sigmatek

Het eerste deel van deze whitepaper ging over de vraag of een mobiel bedieningspaneel een goede keuze is voor uw toepassing. Hier hebben we vastgesteld dat in de eerste plaats het operationele concept beslissend is. Welke machine wil ik bedienen? Een robotcel heeft andere eisen dan een freesmachine of spuitgietinstallatie in een machinenetwerk met handlingrobots.

HOE WORDT DATA OVERDRACHT ZEKER GESTELD?
  In principe is er veel enthousiasme voor draadloze bedieningspanelen. De transmissiebe-trouwbaarheid is daarbij een beslissende factor en voor de operator, een belangrijke eigenschap. Met betrekking tot gegevensoverdracht volgen draadloze bedieningspanelen verschillende concepten. Bij de ene benadering wordt safety data en gebruikersdata afzonderlijk via verschillende technieken (bijvoorbeeld WLAN voor visualisatie en Bluetooth of infrarood voor veiligheidsgegevens) verzonden. De HGW 1033 van SIGMATEK zendt veiligheids- en gebruikersgegevens uit via twee redundante kanalen van dezelfde technologie (WLAN).


HEEFT ELKE MACHINE EEN BASIS STATION NODIG?
  De werkelijke vraag is: wat verhoogt de gebruikersvriendelijkheid voor de operator? De gebruiker wil zijn draadloze HMI koppelen aan de machine om het te bedienen. De technische manier waarop de verbinding wordt gemaakt, is niet van belang. Terwijl de machineoperator bij sommige fabrikanten zijn HMI rechtstreeks koppelt aan het basisstation en daarom voor elke machine een apart basisstation nodig heeft, gebruikt SIGMATEK een logische koppeling met de machine zelf.

 

pdfdl  download de uitgebreide whitepaper deel 2

sigmatek60prc                zenon logo 60prc                kontron60pr                  SINADrivesN60prc                     kollmorgen60prc

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring