maandag, 16 mei, 2022

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0087_3----------
  •   
Safe encoder

KOLLMORGEN combineert AKM motoren met safe feedback

Aan het begin van de safety lijn genereren rotary encoders exacte signalen. Deze signalen worden vervolgens beoordeeld door safety-controllers met een weergave, om bijvoorbeeld te zorgen voor een veilige snelheid. Dit is een belangrijk element bij de automatisering van veiligheidsgerelateerde toepassingen. Essentieel hierbij is dat de mechanische verbinding tussen motor en encoder ook echt veilig is – dit gegeven heeft KOLLMORGEN geïnspireerd tot een innovatie. Er zijn nu twee nieuw gecertificeerde  safety feedbacksystemen voor AKM servomotoren in de vorm van sinus/cosinus-encoders (Hiperface) voor single-turn en multi-turn toepassingen.

Kollmorgen Servo Motor AKM2 200px

Een bepaalde ontwerpfunctie gekoppeld aan KOLLMORGEN’s safety oplossing is de mechanische koppeling tussen motor en encoder. Deze kan niet slippen vanwege haar dimensies, zelfs niet op basis van een 20-voudige overbelasting. Zeker gezien het feit dat documentatie in termen van safety certificering steeds belangrijker wordt, biedt KOLLMORGEN de relevante TÜV certificaten tegelijkertijd – op basis van veiligheidsniveau SIL2 of PLD. "Dit betekent dat een interne evaluatie niet langer nodig is, wat uiteindelijk tijd en geld bespaart," benadrukt Karl Pickan, Product Manager voor Safety Technologie bij de gespecialiseerde leverancier van servo-technologie in Ratingen.

Gezien het feit dat de encoder wordt gekoppeld is aan een betrouwbare monitoring van beweging en snelheid, is het niet mogelijk bij het wijzigen van mechanische oplossingen, de feedback eenvoudig aan te passen, omdat het ontwerp redelijk fixed is geconfigureerd op het moment van certificering. Als het mogelijk blijkt, de enocoder te verbinden met verschillende motoren met een zekere mate van flexibiliteit, blijft het safety ontwerp ongewijzigd terwijl er nog steeds ruimte is voor aanpassingen (zonder noodzaak voor herhaling evaluatie). Conformiteit met veiligheidsnormen en beschikbaarheid op lange termijn wordt gewaarborgd.

kollmorgen servo motoren

sigmatek60prc                zenon logo 60prc                kontron60pr                  SINADrivesN60prc                     kollmorgen60prc

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring