zaterdag, 23 januari, 2021

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0081_0----------
  •   

JaccoMartijnse

Stel je voor;  je bouwt een serie machine en het Safety project is goedgekeurd. Je kunt dan voor elke machine een laptop pakken en met de Safety designer de stappen doorlopen om het project in de SCP te krijgen. Een andere optie vereist een voorbereide SD-Kaart met het project erop. Dit is een eenmalige actie. Als de SD-Kaart in de SCP geplaatst wordt en de SCP gereboot wordt, start de SCP met het project op deze geheugenkaart. Maar dan moet de SCP niet voorzien zijn van een project. Vervolgens draait het project in de temporary mode. Nu kunnen we de safety functionaliteit testen en verifiëren via de knop. Let op: Dit moet gedaan worden door gecertificeerd personeel! Het bestaande safety project is nu gereed voor gebruik zonder enig bijkomstigheid van een pc met de SafetyDesigner. 

De “Safety Validatie” knop op de SCP011 en SCP111 kent 3 commando’s namelijk:

1. Quit error , 2. Clear configuration , 3. Set verified


Om één van de bovenstaande functies uit te oefenen, moeten we eerst op de knop drukken totdat led B constant rood is. Dit duurt 3 seconden. Vervolgens drukken we kort (ongeveer 1 seconde) om het juiste commando te selecteren.

Per keer drukken zien we de ”C” leds oplichten. Eerst C1 voor de quit error.  Dan C1 + C2 voor Clear configuration. Als laatst C1 + C2 + C3 voor Set verified.
Om het commando uit te voeren houd je de knop weer vast, na ongeveer 3 seconden knippert B een x-aantal keer (x=functie nummer) en gaat dan uit. Eenmaal uit, laat je de knop los en word het commando uitgevoerd.

 safval01    safval02

Links, Procedure is gestart door knop lang in te drukken (+- 3s). Rechts met kort drukken is commando 1 geselecteerd.
Beneden commando 2 en 3.

 safval03    safval04