dinsdag, 19 januari, 2021

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0081_0----------
  •   

JaccoMartijnse

"Wat we weinig zien in het veld, maar toch een mooie functie om toe te passen; de screensaver!" 

Instellen van de screensaver;

Kijk eerst even bij Project Settings;

LSE ScreensaverSettings

De “Action time” waarde geeft aan na hoeveel milliseconde je Image naar een andere plaats verschiet. Daarnaast moet je een Image selecteren uit de Images lijst in je project. Mocht je meer van hetzelfde plaatje willen tonen op het scherm kun je “Multiplex” inschakelen. Dit voorkomt dat de vorige weg gaat, hetgeen dat misschien voor een rommelig scherm zorgt: 😊

ls multiplex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Standaard start de screensaver nu nog niet op. Hiervoor is een class in Lasal Class 2 nodig. Via Lasal Screen kun je een nieuwe Templates/Solutions aanmaken, maar ook in de Machine Manager is een object genaamd NewAgeSettings in het netwerk te vinden;

NewAgeSettings

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer het gaat om een project waar deze class nog niet aan is toegevoegd kun je hem vinden in de Tools library;

LIB Tools

Eenmaal in je project geplaatst verbinden we de client LSE met het object LSE dat al in je project te vinden is. Daarbij hebben we te maken met twee remanente servers: sDelayScreenSaver en SdelayBaklight.

OBJ ScreenSaver

Door SDelayScreenSaver van 0 af te halen activeer je de screensaver. Zet je deze op bijvoorbeeld 10000 (milliseconde) gaat na 10 seconde het scherm op zwart, en wordt de image weergegeven met de ingestelde parameters uit Lasal Screen.

Mocht je de Image achterwege willen laten, kun je de sDelayScreenSaver op 0 houden en een tijd instellen op sDelayBacklight. De stappen voorheen in Lasal Screen zijn dan ook niet nodig. Na de ingestelde tijd gaat het scherm op zwart. Deze twee settingen zijn ook door elkaar heen of samen te gebruiken.