donderdag, 18 juli, 2024

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0097_0----------
  •   
Mobiele hoogte generator met automatiseringstechniek van SIGMATEK

Eenvoudig berglucht inademen

Daniela Deutinger, student aan de Universiteit voor toegepaste wetenschappen in Salzburg, zet hoog in men haar afstudeerproject – een mobiele hoogte generator. Tijdens de uitvoering, werd ze actief gesteund met de automatiseringstechniek en knowhow van SIGMATEK evenals de initiatiefnemer van het project en voormalig professioneel wielrenner Gerrit Glomser.

htl ekart sigmatek 400px

Om de prestaties te vergroten, vertrouwen atleten op wat bekend is als hoogte training. In vergelijking met conventionele training, kan hoogte training in zuurstofarme lucht een groter trainings-effect opleveren met dezelfde inspanning. Om tijd te besparen en kosten van deze training, wordt een hoogte generator gebruikt. Deze zuurstof concentratie vergroters kunnen ook worden gebruikt in de medische sector, bijvoorbeeld voor revalidatie of behandeling van chronische longschade.

Het "mobile altitude generator" project bij de Mechatronica, Information Technology & System Management afdeling werd opgestart in samenwerking met de automatisering expertise van SIGMATEK. Het idee voor dit project kwam van de voormalig Oostenrijks wielrenner Gerrit Glomser, die apparatuur voor hoogte training met zijn bedrijf GAIRRIT aanbiedt. Allereerst werd een gezamenlijk prototype ontwikkeld die de processen kon illustreren die nodig zijn om de lucht op hoogte te simuleren. De mobiele hoogte generator filtert – aangepast aan de geselecteerde hoogte- componenten van de zuurstof uit de lucht en transporteert dit nieuwe gasmengsel in een gesloten ruimte (ademhalings masker of tent). Op deze manier kan de lucht op hoogte worden gesimuleerd.

De hoogte-generator wordt bestuurd met krachtige hardware van SIGMATEK. Het compacte S-DIAS-systeem bestuurt de generator en verwerkt gegevens van diverse sensoren zoals temperatuur, druk, flow rate en zuurstof concentratie. Er wordt gebruik gemaakt van een CPU-module CP 102, evenals analoge en digitale I/O modules. Alle relevante data wordt duidelijk weergegeven op een multi-touch 12,1 inch ETT 1233 bedieningspaneel. De hoogte-generator kan eenvoudig worden geprogrammeerd met het object-georiënteerde all-in-one software pakket LASAL.

sigmatek60prc           zenon logo 60prc           kontron60pr            SINADrivesN60prc           km rrb logo 60prc           xr4 logo 60prc    

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring